Het onderhouden van een zwembad hoeft tegenwoordig niet veel tijd meer te kosten. Een hoop kan worden geautomatiseerd, bijvoorbeeld door een automatische bodemzuiger. Er zijn een aantal zaken die regelmatig moeten worden gecontroleerd. Het belangrijkste is de waterkwaliteit. Dit moet minimaal één keer per week gecontroleerd worden. Ook wanneer u dit heeft geautomatiseerd. Wanneer u dit eens per week controleert, bespaart u bijvoorbeeld op chemicaliën en blijft uw zwembad schoon en altijd klaar voor gebruik.

De herfst- en wintermaanden

Ook wanneer het zwemseizoen is afgelopen dient uw zwembad te worden onderhouden. In de herfst is het raadzaam om het skimmermandje te controleren op bladeren en andere vuiligheid. Wanneer u dit niet doet loopt u kans om uw waterzuiveringsinstallatie te beschadigen met alle gevolgen van dien. In de winter is het verstandig om de leidingen en de skimmer te beschermen. Deze kunnen namelijk kapot vriezen. Winterdrijvers kunnen diagonaal worden geplaatst zodat een eventuele ijslaag geen schade veroorzaakt aan de wanden van het zwembad. Daarna kan de winterafdekking er op. Door het ontbreken van daglicht kunnen er geen algen groeien, en het regenwater zakt simpelweg door de winterafdekking heen. Het water zelf kunt u het beste behandelen met een winterpakket.

De Explorer van Dolhpin maakt de bodem schoon evenals de wanden en de waterlijn. Bovendien is deze bodemzuiger voorzien van een swivel.  Dit voorkomt knopen in de kabel en zal daardoor veel langer mee gaan. De filtercassette kan aan de bovenzijde gemakkelijk worden verwijderd om de filter te kunnen reinigen.

Bodemzuiger voor haakse hoeken. Schepnet voor oppervlakte. Schepnet voor bladeren op de bodem. Zachte bezem voor de bodem en de wanden. Zuiger met borstel voor in de hoeken. Bodemzuiger verzwaard met zijborstels voor de ronde en haakse hoeken. Kortom een ruim assortiment is verkrijgbaar.

U kunt er ook voor kiezen voor automatische reiniging. Dan kan dit via de filterinstallatie van het zwembad (de stofzuigeraansluiting). De bodemzuiger loopt  mechanisch door het zwembad. Deze bodemzuiger wordt geleverd met 9,6 meter slang. Werkt met een pompvermogen van ongeveer 8 m3 per uur. Fun design modellen verkrijgbaar zoals de Magic clean, Scuba Whaly.

De Tiger Shark gaat al jaren mee. Reinigt de bodem, wanden en waterlijn. De reinigingstijd is ongeveer 3 uur. De filtercassette is eenvoudig eruit te halen en met een tuinslang te reinigen. Prijs kwaliteit prima in orde.

Deze bodemzuiger is ontworpen voor zwembaden tot 10 meter en is voorzien van een swivel dat voorkomt dat de kabel verstrikt raakt. De  uitneembaar vuilopvang cassette is eenvoudig te reinigen. Er is een opbergkarretje inbegrepen zodat de borstels niet vervormen terwijl die buiten water is geplaatst. Deze bodemzuiger reinigt de bodem en hoek door even recht op tegen de wand te kruipen.     

De pluggen gebruik je voor bij het winterklaar maken van uw zwembad. Doordat je deze in de inbouwdelen draait kan er nooit water opnieuw in de leidingen stomen. Dus ook niet kapot kunnen vriezen.

Draai een Gismo in de skimmer, dit zal voorkomen dat de skimmer kapot vriest. De winterdrijvers worden diagonaal door het bad geplaatst zodat de ijslaag geen schade aan de wanden van het zwembad kan veroorzaken tijdens de vorstperiode.

Een winterafdekking is een uitkomst, het zorgt er voor dat het water donker wordt afgedekt en het regenwater kan er gewoon door heen zakken. Is verkrijgbaar in diverse kleuren.