Zwembaden moeten worden onderhouden om de kwaliteit ervan te optimaliseren. Er zijn verschillende manieren om dit te automatiseren waardoor u er weinig omkijk naar heeft. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch regelen van uw zwembadverlichting, een niveauregeling of een automatisch terugspoelventiel. Ook de reiniging van uw zwembad kan worden geautomatiseerd door bijvoorbeeld een automatische stofzuiger of een automatische chloor en PH regeling. U heeft zelfs de mogelijkheid deze geautomatiseerde systemen te controleren en eventueel bij te sturen op uw tablet of smartphone!

Schakelkasten

Het schakelen van een zwembadinstallatie gebeurt vaak met een schakelkast. Deze kasten worden aangeboden van een simpel aan/uit-systeem tot aan een volledig ingerichte schakelkast. Daarom is het verstandig om eerst samen te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Er is namelijk zoveel mogelijk dat het de moeite loont om dit goed te bespreken. Wij helpen u om binnen uw budget de beste oplossing te vinden.

Automatische bodemzuiger Zenit 15. Garandeert een optimale reiniging van de bodem, wanden en waterlijn. Wordt geleverd met een aluminium transportwagentje.

 

 

 

De pomp wordt aan- en uitgeschakeld door middel van een schakelklok.

De Blue water schakelkast is met vele optie’s te leveren. Standaard is de kast voorzien van schakelklok / temperatuur meting en een trafo voor led verlichting 12V-100VA. Daarnaast is deze uit te bereiden met vorstbeveiliging. Verwarming met solar besturing, een wisselaar of warmtepomp.

Deze schakelkasten zijn erg uitgebreid. De beveiliging kan worden uitgevoerd van 1 tot 14 amp. Standaard uitgevoerd met een automatische schakelklok. De keuze van lampen kan worden gemaakt tot 3 lampen van 12V- 300W  of met LED verlichting. Ook is het mogelijk om er een automatische stofzuiger aan te koppelen. Standaard wordt deze kast ook geleverd met een temperatuursonde zodat u de temperatuur kunt aflezen.

Wanneer u echt alles geautomatiseerd wilt hebben is de Swimline uit te bereiden met een niveauregeling, of een buffertank besturing. Meerdere opties zijn mogelijk.

 

Een automatisch terugspoelventiel behoort ook tot de mogelijkheden. Dit is erg gemakkelijk. U kunt zo nooit vergeten uw filter terug te spoelen en uw filter blijft schoon.

Voor wie negens naar om wil kijken zou kunnen overwegen om een compleet Penair Intellipool systeem aan te schaffen. Met dit systeem kunt u of uw onderhoudsbedrijf het hele zwembad uitlezen via een tablet of een smartphone. Ook binnen dit product zijn erg veel mogelijkheden. Laat u informeren door Leo Linders Zwembaden voor uw mogelijkheden.

In een complete set voor het corrigeren van de PH of redox. Deze is voorzien van slangenpompjes. Ook verkrijgbaar met membraanpompjes.

Deze EPS ONE PLUS PH Rx is een automatisch waterbehandelingssysteem voor het meten en regelen van de pH en chloorwaarde.

 

 

Een stapje hoger komen we bij de EURODOS 4.5. Dit apparaat is erg compleet uitgerust. Voorzien van een sondehouder waar ook de injectiepunten in zitten voor de chemicaliën.

De desinfectie kan ook door middel van zoutelektrolyse. Dit betekend dat er gezwommen wordt in zoutwater van ongeveer 3 tot 3.5 gram zout per liter water. De desinfectie zal door middel van een elektrolyse cel plaatsvinden. Er zou dan ook gekozen kunnen worden voor een aparte PH regeling.

Wanneer u echt behoefte heeft aan een compleet geautomatiseerd zwembad en te kunnen bedienen via uw telefoon of iPad dan kan dat bijvoorbeeld met een: PENTAIR Intellipool en de IntelliFlo. Deze combinatie zorgt er voor dat er de juiste hoeveelheid aan chemicaliën worden toegevoegd. Ook zal de filtertijd  van de pomp aangepast worden tot de juiste filtersnelheid. Dit geeft op jaarbasis een grote besparing op chemicaliën en stroomkosten.
Doordat er op afstand kan worden ingelogd, kunt u uw zwembad op afstand bedienden en/of uitlezen door de Pentair 4x Extension unit.

Deze wisselaar word gebruikt in combinatie met een gasketel of een andere warmtebron. Verkrijgbaar in RVS en Titaan bij het gebruik van zoutwater.

De Energy Eco maakt gebruik van het principe lucht-water warmtepomp.Verkrijgbaar van 3,8 KW tot 12,5 KW. Een product met unieke eigenschappen en zeer hoge kwaliteit. Met het laagste geluidniveau. De beste in zijn klasse. De warmtepomp is optioneel te verkrijgen met wifi module. Met een speciale smartphone applicatie is het mogelijk om de warmtepomp overal ter wereld te besturen en te beheren.

De warmtepompen zijn verkrijgbaar voor zwembaden tot 100 m3. Deze warmtepomp heeft een COP van 5 gemeten bij een lucht van 15 graden Celsius en een water temperatuur 26 graden Celsius bij een luchtvochtigheid van 70%. Verwarmings capaciteit van 9,8 KW tot 26 KW. Hoge betrouwbaarheid, Extreem laag geluid. Geschikt voor zoutwater zwembaden door het gebruik van de Titanium warmtewisselaar.Optioneel verkrijgbaar met wifi module. Door zijn hoge opbrengst is dit de warmtepomp.

Deze zonnecollectoren worden op het dak geplaatst en met elkaar verbonden. Daarna wordt deze in combinatie met een solarregeling gekoppeld met de zwembadinstallatie. Hierdoor wordt het zwemwater verwarmt.