Door het gebruik van een goede zwembadwaterfilter (met een glas- of zandvulling) blijft uw zwembad altijd klaar voor gebruik. Er zijn veel verschillende soorten filters verkrijgbaar die uw zwembad schoon kunnen houden. Dit is een proces dat goed moet zijn afgestemd zodat u kunt genieten van schoon zwemwater. Daarom is het belangrijk dat u de juiste filter kiest die bij uw zwembad past.

Zwembadpompen

Een zwembadpomp pompt het water uit het zwembad naar het waterfilter. U heeft enorm veel keuze op dit gebied. Laat u dus goed voorlichten. Wanneer u een zwembadpomp aanschaft moet u rekening houden met bijvoorbeeld de afmeting van uw zwembad, opvoerhoogte en het stroomverbruik. Dit zijn onderwerpen waar wij u vakkundig over kunnen informeren zodat u altijd de juiste keus maakt.

De STA-RITE Intelliflo heeft dezelfde eigenschappen als de Astra Viron maar is nog uitgebreider. Deze pomp is perfect te combineren met de Petair Intellipool automatisering. 45 Decibel bij lage toeren, permanente magneet-motor. Zeewater bestendig tot 4,5%.

 

Deze zwembadpomp is voorzien van voorgeprogrammeerde programma's. Waardoor dit een gebruiksvriendelijk pomp is. Met een laag energieverbruik.
Is geluidsarm en krachtig als het moet.

Deze zwembadpomp is ontwikkeld voor de middelgrote zwembaden. Heeft een maximale aanzuigkracht. Lage energieverbruik. Met ingebouwde thermische beveiliging. De voorfilter is erg gemakkelijk te reinigen doordat deze is voorzien van een schroefdeksel.. 

Geluidsarme zelfaanzuigende zwembadpomp. Met groot voorfilter. Toegankelijk met via een transparant deksel met snelsluiting. Deze pomp is te verkrijgen van 10 tot 32 m3.

De naam zegt het al. Deze is ontwikkeld omdat deze gemakkelijk is uit te wisselen met een bestaande pomp door zijn uiterst flexibele aansluit mogelijkheid. Deze zwembadpomp is te verkrijgen in 7 tot 42 m3.

Werkt met super fijne naalden dit om een ongelofelijke filtratie tot stand te brengen.

Dit filter laat zien hoe de flow verloopt dit filter heeft een grote water verplaatsing. d.m.v. flow bochten.

MEGA + MFS voorzien van een zijklep met zicht op zand/glas
Er zijn binnen het MEGA aanbod ook filters met topklep verkrijgbaar.

Een filter van het merk Minder zand/glas filter met topklep is prijs kwaliteit een uitstekend filter voor jarenlang zwemplezier.

Het filterglas heeft een veel grotere filtratie dan filterzand. Dit is direct merkbaar wanneer er wordt overgestapt van filterzand naar filterglas. Filterglas voorkomt dat er kanalen worden gevormd in het filter en daardoor instaat er een beter filtratie van het water. Het filterglas houdt veel beter vuildeeltjes tegen dan zand.